El Crit De La Natura

El Crit De La Natura

divendres, 5 de març del 2010

OTRA VEZ



Otra vez nos dejamos sorprender por un planteamiento abusivo e irresponsable para encarar un tema de circulación. En esta ocasión se trata de una carretera cuya función es el acceso y comunicación entre cuatro pequeños pueblos que comparten territorio entre el Gironès i el Baix Empordà y que todavía conservan su fisonomía y encanto, forjados durante siglos de respeto y buen hacer.
¿Por qué nos sorprendemos todavía si ya llevamos un tiempo viendo obras e infraestructuras faraónicas que empiezan a destrozar nuestro paisaje sin respeto alguno por el espíritu y las características del lugar que atraviesan?
Porque nos cuesta creer que nuestras Administraciones, ciegas e insensibles, se han subido tan rápidamente a la fiesta del cemento, a la arrogancia de construir a 500 años vista, como si la vida no fuera a continuar cuando ellos quedaran atrás.
¿Adónde necesitamos ir con tanta prisa los habitantes de estos pueblitos?
Acondicionar la carretera a las necesidades de la población está muy bien, pero no al precio de hacer esos puentes elevadísimos (sin ningún motivo razonable) que la convertirían en carretera-tobogán como ya conocemos otras por la zona. ¿Para qué?
Me parece que esta mentalidad y este hacer devastador –talando árboles masivamente- no van en la línea de respetar la trayectoria y la belleza de estos lugares ni de prevenir una aceleración del cambio climático.
HAY QUE BUSCAR SOLUCIONES ADECUADAS, hay que cambiar el chip!
¿Qué ha sido de aquel “seny català” que ha desaparecido hasta del lenguaje?
Quizás convendría pensar en rescatarlo.

Casiana

4 comentaris:

  1. ¿Y los ayuntamientos qué dicen? ¿No se pronuncian? ¿Y la gente de Monells no se está moviendo?
    De todas formas no es extraño: el paro que los mismos gobernantes están creando con sus ineficientes y decimonónicas medidas tienen que arreglarlo de esta forma, con obra pública estúpida y absurda para crear empleos ficticios que pagamos entre todos. Y les importa un rábano todo lo demás. Seguro que ponen el cartelito del Plan E.
    Atajo de sinvergüenzas.
    Intentaremos estar el sábado.
    Un abrazo de Rai, Maïa y Gabriel.

    ResponElimina
  2. L'ajuntament de Sant Martí Vell, a qui heu estat donant suport perque us possesin aigüa, encara que fos de manera provisional i sense enterrar la tuberia, amb el perill que pot ocasionar a un local públic com el vostre, no ha fet cap al.legació?. Es clar no, si vol fer una variant perque no molesti al restaurant del "alcalde"

    ResponElimina
  3. Confirmo amb tristesa que alguns veins del nostre poble, que no tenen ni el respecte mínim cap a tots nosaltres de fer-se conèixer , manifesten certa curtedat de mires i confonen interessos particulars i partidaris (concretament la seva oposició amb el consistori de Sant Martí Vell) amb una qüestió d'importància vital per a tota la humanitat com és el respecte a la natura.
    Els que tingueu ganes de fer política i arribar a l'ajuntament us equivoqueu de lloc.
    Aquest és un espai per a aquells i aquelles que ens interessa defensar el nostre patrimoni naltural, no per a carreretes polítiques d'estar per casa que no aporten res.
    De totes maneres us agrairiem que us sumessiu a la nostra lluita i demanessiu a l'ajuntament, tal com ho fet jo, que utilitzi totes les seves capacitats i competencies per a aturar aquesta bestiesa i redibuixar el projecte amb el mínim impacte agressiu cap al NOSTRE entorn,
    La destrossa és de tot el trejecte que comunica Bordils amb Corçà, no de la cantonada de casa meva.
    LLum

    LLum

    ResponElimina
  4. Tot i que cal admirar el que proposeu, penso, que potser és una mica tard.
    Quan fa que es va aprovar el projecte?
    Quan fa que els Ajuntaments afectats vàren tenir la oportunitat de dir-hi la seva?
    Quines al.legacions es vàren presentar?
    Quan fa que els propietaris han cobrat les expropiacions?
    Les estaques només són la evidència clara que tot està ja "dat i beneït" i fins ara tothom de les nostres contrades que ha estat informat d'aquesta obra sense sentit, ha atorgat, ha callat i s'ha conformat . La lluita que heu iniciat és lloable però a aquestes alçades no se si pot servir de gaire. Sílvia

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.