El Crit De La Natura

El Crit De La Natura

dimecres, 3 de març del 2010

Carta al Sr.Hugas, Enginyer Cap del Servei de Xarxa Viària Local de la Diputació de Girona

Diputació de Girona

Servei de Xarxa Viària Local

Área d’Acció Territorial

Benvolgut Sr. Joan Hugas,

Atès que ningú ha tingut l’educació de contestar la meva petició telefònica de sol·licitud d’una entrevista urgent amb la seva persona, m’he decidit a escriure-li aquestes línies a fi de que tingui l’oportunitat d’escoltar la meva veu, representant en aquest cas de múltiples veus.

El motiu de la meva sol·licitud és la profunda preocupació que ens ha causat a un molt ampli conjunt de població local i visitant la col·locació de les diferents marques i estaques a la carretera, que revelen la realitat de la brutal destrossa del nostre entorn que significa l’imminent execució de l’anomenat projecte de Condicionament i Millora d’un Tram de les Carreteres Gi-V-6701 de Bordils a Madremanya, i Gi-V-6702, de Madremanya a Corcà.

Malauradament, vaig tenir ocasió de topar-me amb la incongruència, l’absurditat d’arguments i actuacions, la insensibilitat cap al nostre territori i la manca de sentit comú del Servei de Xarxa Viària, de l’Àrea d’Acció Territorial de la Diputació de Girona (que vostè té a bé dirigir) l’any 2006, quan varen portar a terme l’esperpèntica construcció, que de ben segur recorda, del pont de la riera de Sant Martí Vell, destrossant sense miraments tot l’entorn de l’actuació esmentada.

Les seves promeses verbals, Sr Hugas, i les dels seus tècnics, en relació al mínim impacte final que tindria l’obra, van topar-se llavors amb la meva ingenuïtat, la meva desconeixença en la matèria -per haver tingut la sort de viure en un racó de Catalunya que mantenia la seva autenticitat-, i la meva bona fe.

Ara, quatre anys després, ja no ens parlen les vostres paraules, ens parlen els vostres fets.

Ens parla una bestiesa d’obra que no fa més que despertar la indignació i el descrèdit envers les nostres pròpies institucions de tots aquells que s’aturen a gaudir d’una estona a casa nostra, que també són tots aquells que estimen aquest paisatge i aquesta terra; ens parla un mur de terra desventrellada que és testimoni permanent de la manca de respecte i la irresponsabilitat amb la que es tracta des de la seva Àrea la nostra natura, que és una de les riqueses fonamentals del nostre patrimoni, i per suposat del de tota la humanitat.

Així doncs, Sr. Hugas, com ja coneixem de què són capaços al Servei de Xarxa Viària Local,

li demano, li prego i li exigeixo, en nom meu i en nom de tots aquells la signatura dels quals li faré arribar tan punt hagin tingut la possibilitat d’expressar-se,

® QUE aturi l’actual projecte de millora de la carretera que comunica Bordils amb Corçà.

® QUE es passegi sobre el terreny amb els seus tècnics per a poder apreciar sense dubtes la destrossa que tenen projectat fer.

® QUE busquin altres solucions que no signifiquin una agressió paisatgística de tal magnitud, totalment injustificada.

® QUE rectifiqui, Sr. Hugas, que manifesti la humilitat, la decència i la responsabilitat que els obliga a vostès, els gestors públics, envers a tots nosaltres, els ciutadans.

En aquest racó, com a tants d’altres en aquests temps a Catalunya, lamentablement ja no hi ha lloc per a lamentacions, sinó per una lluita serena però ferma per intentar evitar que la manca de sentit comú, de sensibilitat i de capacitat dels nostres governants acabi per ensorrar tot allò que en aquestes terres durant generacions s’ha construït amb molts esforços, lluites, dolors, mancances, privacions; així com amb molta esperança, tenacitat, dignitat i honestedat.

Qui ens havia de dir fa trenta un anys, que el nostre estimat Joan Manuel Serrat, cofundador d’aquesta casa en aquest racó idíl·lic, ens estava dedicant un

”veïns, deixeu de plorar, que ens han declarat la guerra”

Llum Garcia Elorrio

Sant Martí Vell (Girona)

PD: la carta li vaig enviar el dilluns nit i avuí m'ha otorgat una estoneta per la setmana que vé. Nobleza obliga!

3 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. ai, quests comentaris són meus, que estic comprovarnt que això funcioni. Ara sí,ja podeu fer tanquilament els vostres comentaris, Llum

    ResponElimina
  3. Hola felicitats Llum i companyia per la iniciativa ,,,,però també estaria bé que defensessis a Sant Martí Vell de les barbaritats que vol fer l' Ajuntament....centre btt i POUM

    No a les destrosses medi ambientals NO AL POUM

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.