El Crit De La Natura

El Crit De La Natura

dimarts, 11 de maig del 2010

CARTA AL SR. PERE TRIAS. DIPUTACIÓ DE GIRONA. 9 ABRIL

Diputació de Girona
Senyor Pere Trias i Roca

Ahir dia 8 d’abril de 2010 constatem que la Diputació de Girona està a punt d’executar l’obra a la carretera que comunica Bordils amb Corçà (Gi-V-6701, GI-V-6702), ja que estan col·locades les senyals referents a l’obra i marcats els arbres que es pretenen tallar.
El diàleg mantingut entre la Diputació i els diferents Ajuntaments de Sant Martí Vell i Madremanya, a qui hem traslladat la nostra preocupació i oposició al projecte en qüestió, sembla doncs no haver tingut massa ressò.
És per això que ens dirigim a vostè per a reiterar la nostra franca oposició a un projecte en el que no es contemplen els interessos de la població dels municipis que travessa la carretera, així com per a demanar-li que revisi l’actual projecte per a tenir en compte els punts en els que implica una destrucció innecessària de vegetació i paisatge per a rectificar-los.
Efectivament, i com ja han van poder apreciar vostès en el seu moment a través de les al·legacions de les persones expropiades, l’ampliació de la carretera que es demanava no implicava en absolut un projecte de traçat que modifiqués de manera tan notòria el traçat actual, sinó merament un ampliació equitativa a cada banda del traçat actual que millorés les condicions de circulació.
Per altra banda, les al·legacions reclamaven un estudi d’impacte mediambiental. Aquesta petició no només no va ser satisfeta sinó que tampoc ha merescut un raonament justificat de la seva absència.
Segons la mateixa Diputació, la legislació aplicable en aquest cas són la Ley 7/1993 de Carreteras i el Decret 293/2003 pel qual s’aprova el Reglament General de Carreteres. Entenem que els Arts. 13 i 14 del primer text legal així com els 26-28 del segon imposen la necessitat de realitzar un estudi d’impacte ambiental, que no consta que s’hagi realitzat. Tenint en compte que aquesta obra afecta al paratge natural de les Gavarres ens sembla molt necessari aquest estudi per a que la obra es realitzi efectivament amb la menor agressió al nostre patrimoni natural.
De la mateixa manera, no ens consta l’autorització de L’ACA per a la tala dels arbres en el punt de Les Quintanes al municipi de Sant Martí Vell.



Per tot això, li demanem

QUE s’aturi la imminent execució de l’obra,

QUE es realitzin els estudis d’impacte mediambiental preceptius,

QUE atenguin a les demandes de la població que no vol una “autovia” que modifiqui la identitat del paisatge de les Gavarres i que trenqui l’equilibri d’aquest enton natural,

Li adjuntem còpia de les firmes de totes les persones que fins ara recolzen i defensen aquestes peticions,


Esperant la seva resposta, el saluda atentament
Plataforma "Moviment de la Terra"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.